Mat, hund och läsande

Dags att kolla frysen – vad blir det för middag idag? Ugnspannkaka med fläsk talade frysen om för mig. Den andra fläskbiten ska kombineras med bruna bönor, någon dag – inspirerad av Henrik Tengby på Facebook. Bönor är inhandlade.

Har läst ytterligare några sidor om Vilhelm Moberg, och han framstår onekligen som en mångsidig man. Både vad gäller hans böcker och övriga skrivande och hans person. Jag fortsätter läsandet senare.

Idag ska jag åter testa om Molly håller sig lugnare i buren än utanför, medan jag inte är hemma. Igår fungerade det inte, hela buren jazzade i hallen när jag väl återkom. Och så hade hon hållit på större delen av min bortovaro. Plågsamt för henne och för omgivningen. Ändå behöver jag stjäla mig ett ögonblick för mig själv, om det så handlar om att gå till butiken och köpa mjölk. Just nu mår hon prima på golvet, med fd maken i soffan på ena sidan och mig i fåtöljen på den andra.

Nere på gatan går en ung kvinna i hellång kappa, och jag tänker att det kan hon göra som är ung. Om jag som är gammal går ut i min i och för sig fina hellånga kappa, skulle det bara ge intryck av att jag inte har något annat att ha på mig. Så kappan hänger därhemma i sin påse.

Nollgradigt, lite rått och grått. Jag – säkert Agnes också – längtar till våren, då vi kommer att längta till sommaren då vi åter längtar till en ny vår… ”Gilla läget” försökte man lära mig under mina korta år inom försvaret. Bara ibland lyckas jag.

Dags för ett supersvårt sudoku i Svenskan. Gick inte så bra det heller, testar igen i eftermiddag. Nu är Molly förpassad till sin bur, där hon ligger lugn och fin. Jag tar en testpromenad ner med soporna. Den korta stunden var hon fortsatt lugn… Nu har vi varit ute igen.

Jag steker fläsket i tärningar till middagens ugnspannkaka. Samtidigt undrar jag hur jag kan blockera konstig och icke-önskad reklam i min e-post. Nyss väntade min biljett på mig, någon har undermedlet för att få mig att gå ner i vikt, andra menar att jag kan bli uthållig som få i kärleksstunder. Varken det ena eller det andra är aktuellt eller något jag vill ha besväret att hela tiden ta bort. Måste jag byta e-postadress?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mat, hund och läsande

 1. bergalott skriver:

  Det där med bur och att hon ska uppfatta det som det allra bästa, är att ta ett varsamt steg i taget. Du vet… den andra Molly som gömde sig under sängen, hon går undan till sin bur när hon vill vara ifred och när någon säger till att hon ska lägga sig där och inte vara i vägen. Det tog tid innan hon fattade men Helena gjorde hund av henne på mer än det sättet. Ja, du vet nog på ett ungefär.

  Min e-post är ett inferno med skräp så fort jag öppnat något jag inte bör. Det händer sällan men nu ett bra tag invaderas kontot med allehanda låneerbjudande efter att jag gick in på lendo och gjorde ett lån till Bamse. Men det värsta är att jag blir erbjuden viagra. Tro det eller ej, och jag tror att det blev efter att vi sökte på lite löshår till den där teatergruppen. Också för länge sedan och det hänger med än.
  Ingenstans är man osynlig i den digitala världen.
  Kram ❤

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Känner igen erbjudandena… Nog sagt. Tar det försiktigt med Molly, som också kryper in under sängen när hon tycker att jag höjer rösten, eller hon vill vara i fred. Jag prövar så smått, lite varje dag. Kram på dig, vännen min

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s