Glädjens blomster

Nu har Agnes fikat, lagt in en text i bloggen, kollat FB, mejlat syrrorna, bestämt sig för potatismos och falukorv till middag småningom, glömt att stoppa ved i spisen. Där var fortfarande glöd, så det tog sig igen. Nu är det fem grader kallt därute, disigt men ingen nederbörd.

Två ljusstumpar återstår i stakarna på köksbordet. Det får bli värmeljus till kvällen.

20190116_123700.jpg

Hon hittade en gammal bok i bokhyllan, Glädjens Blomster, blått band med en glad solros på. Ryggen har lossnat från den främre pärmen, den har hon tejpat utan hänsyn till bokens ålder. Mathilda Samuelsson har en gång ägt boken, varifrån Agnes har fått den vet hon inte. Det är ”Läsning för alla som älska ett gladt och oförargligt skämt” enligt försättsbladet. Med bortåt 1500 illustrationer av Albert Engström, K Stangenberg, H Nyman, Oscar Andersson m fl, mfl. ”Ett god skratt förlänger lifvet”. Utgiven i Stockholm av Fröléen & Comp. och tryckt på Victor Pettersson AB 1902.

Den boken har roat fd maken, här där ingen teve finns.

Och Molly ger upp försöken att få godis (Frolic) och äter av den möjligen nyttigare maten i skålen, torrfoder båda. Undrar vad det är i den hon föredrar som lockar så…20190116_124623.jpg

Och ett uppdrag trillade just in!

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Glädjens blomster

  1. Helena skriver:

    Vilket härligt bokhyllefynd, Margareta. Bara bokens omslag gör en glad! 🙂 Kram / Helena

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s