Halt (långt a)

Var nyss och handlade, med broddar försedd – de släppte taget tre gånger. Som tur är finns en bänk utanför butiken, där jag kunde sitta och dra på dem igen. De är bra när de väl sitter som de ska. Utan dem skulle jag varken kunna gå ut med hunden (som är ivrig) eller gå nerför backen till matbutiken.

Skrattade lite inombords när jag drog vagnen med inköpen tillbaka uppför backen. En gumma, i gamla lite för långa skidbyxor, tumvantar, lurvig mössa med en tung vagn bakom sig. ”Mannen min” lärde mig att det är lättare att dra än skjuta framför sig, typ skottkärror. Gäller Dramaten också. Hunden hade som vanligt ylat medan jag var borta… Nu sover hon bredvid min stol.

För övrigt ser jag många pingviner när jag är ute. Eller vanliga människor som försöker gå som vanligt mitt i körbanan och ängsligt sneglar över axeln om det kommer någon bil. OK, kommunen rår inte över vädret, men någonting kunde man kanske ha gjort när det var plusgrader och slask. Det gjorde man inte.

Och det nyligen förnyade mobila bank-id´t med QR-kod fungerade tidigt i förmiddags – sedan är det helt dött. Kortläsare med sladd och kort ligger kvar hemma i ”mitt” hus, de skulle ju inte behövas nu är jag förnyat det mobila…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s