Pyssla och återfukta

Nej – jag har ingen önskan om att återfukta min vintertrötta hud. Erbjudande från skönhetsklinik i Stockholm. Min hud behöver mera än återfuktning, den är inte bara vintertrött – den är trött. TRÖTT, av år och just nu invärtes ensamhet. Vinter är ett elände det också, och kanske försvinner något av det trötta när det blir mera vår och ljusare och varmare. Kanske. Ensamheten är kvar.

Någonstans såg jag att läkare kan skriva ut ”sällskap” på recept. Kanske något liknande som en för övrigt bra och sympatisk läkare föreslog fd maken häromveckan – pyssel i dagverksamhet. Fd maken kanske inte hörde, och såg inte förskräckt ut. Jag försökte se honom pysslande med andra mer eller mindre dementa äldre människor. Det gick inte. Är det sådant som återstår i livet när ork och förmåga tar slut?

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pyssla och återfukta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s