Hit och dit

Tisdag – tvättdag. Med Molly som sällskap. Jag skriver in datum när jag sparar det här dokumentet, det talar om för mig att januari snart är slut, och februari är kort. För det är väl inte skottår i år? När väl februari är överlevd (förhoppningsvis) blir det mars, som med god vilja kan kallas den första nästan vårmånaden.

Jag bär ner tvätten en halvtimme för tidigt, men föregående tvättare är inte färdig… Får därmed vänta tills tid är. Och Molly ville inte följa med, blängde bara på mig när jag föreslog att hon skulle komma.

Kom plötsligt att tänka på Gerda Antti, skriver hon fortfarande? Har tyckt om flera av hennes böcker. Är tillbaka i tankevärlden kring den där långsamma överraskningen, åldrandet. Nyss tyckte jag också att det såg mulet ut, nu snöar det, lite. Tankar, om det är sådana, far hit och dit. Utan tydlig riktning, det får vara så.

En hund skäller envetet utanför, kanske på en annan hund som inte skäller tillbaka. Det finns några riktiga skällmonster i grannskapet, oftast mycket små jyckar som försöker göra sig större genom att skälla. Finns i människovärlden också.

En av tvättmaskinerna felanmäld. De som fungerar får tvätta fort. Nu är båda felanmälda… En kvar. Och filten som hunden haft i hundburen blir aldrig fri från hundhår. Den här vändan följde dock Molly med ner, motvilligt. Väl där lägger hon sig och väntar på att jag ska bli klar. Snöar mera påtagligt nu, vackra lätta flingor. Senare på eftermiddagen är all tvätt klar, och jag kom till och med ihåg att tejpa en lapp på tvättmaskinerna om att de är felanmälda. Har handlat och på vägen hem morsat på ”mina” två gubbar som brukar sitta på bänken ovanför backen. Har inte sett dem på hela vintern, nu log vi glatt alla tre och muttrade något om halka och elände. Gott att se att de lever.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s