Hur ser en privat politiker ut?

Hörapparaterna vilar bredvid Agnes stol, Molly vid fötterna. Nyss var de ute i snön, hon och Molly, och en av dem kom in med små snöbollar i öronen.

På teve en film om utrikesministern, för det är hon väl fortfarande, Margot Wallström. Ser bara glimtar av den, hör ingenting. Ett ganska vilsamt sätt att utsätta sig för teve. Noterar att Härstedt eller så, han som överlevde Estonia, också blivit gammal och grå. Och rund.

Agnes funderar över hur de orkar, politiker i den här klassen och de på det kanske mindre, men ändå krävande, kommunala planet. Även om inte passionen och partikärleken alltid syns eller hörs, finns den nog där ändå och ger den energi som krävs. Oavsett färg.

När orkar de här människorna leva sitt privata liv? När älskar de, håller sina barn i famnen, är där och bara där? Utan assistenter, utan journalister och kameror, utan hat och hot. Och hur lever deras familjer när mamma eller pappa är något så påtagligt mera än enbart deras föräldrar?

Agnes låter surret i hjärnan avta och tar en klunk av rödvinet som återstår i hennes glas efter middagen. Wallström bjuder koreanska män på kaffe eller te, och berättar att det även i Sverige finns fantastiska målningar. Livet som politiker och minister tycks omväxlande, konventionellt och urtråkigt samtidigt.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s