Vänskap

Just nu har jag ett vackert och varmt lammskinn bakom ryggen. Det är så skönt att jag fryser när jag reser på mig och lämnar stolen, om så bara för ett ögonblick. En förtidig födelsedagspresent till mig själv, förmedlad av Ingwor. Tidigare jobbarkompis och släkt med Ål-Kilens Fårgård i Dalarna (Gagnef), varifrån fårfällen kommer. Glad är jag, och varm.

I morgon får jag dessutom ett par Icebug-kängor. Också det en födelsedagspresent, av bästa vännen som inte vill att jag ska bryta armar och ben på Molly-promenaderna. Vänskap. De lösa broddarna jag köpte förra veckan har visat sig vara mera lösa än annat, fungerar inte. Jag har tappat dem och hittat dem, och gillar inte att inte kunna lita på fötterna. Nu blir det säkrare.

Läkarbesök i morgon kvart över tio. Har försökt räkna ut var jag kan parkera, men det är inte enkelt. Sundbyberg är ett enda parkeringselände numera, gator är uppgrävda och avstängda. Vid vårdcentralen är det stökigt och till och med parkeringsautomaten är borta. Innebär förmodligen att man inte får parkera någonstans där. Gå dit är inget alternativ för fd maken, kanske åka och släppa av honom och så försöka hitta parkeringsplats och återvända för läkarbesöket… Det ger sig.

Idag har han i alla fall fått en brodd på sin käpp, det är service på Rehab nordväst. Snabbt och utan krångel, bara att gå dit och tala om vad jag ville och få det jag ville.

20190123_204422.jpg

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s