Sommarhimmel?

Agnes tar en klunk av sitt kalla te. Som vanligt har hon skummat FB och tidningarnas rubriker, roats något här och där, mest blivit ledsen. Den spanske lilla pojken har hittats död efter nära två veckor, två barn i Sala dödades av sin pappa. De kunde alla varit i livet idag – om inte det där hålet funnits i en spansk gata, om sociala myndigheter i Sverige fungerat som de ska. Någon borde ha kunnat göra någonting för att förhindra att barnen mördades.

Dock, morgonens hundpromenad visade en himmel som var skön, vackert rosa där solen började visa sig. Nu är himlen nästan sommarlik, blå med vita ulltottar. Om det inte legat snö på hustaket mittöver gatan kunde Agnes nästan fått för sig att vintern tog slut i natt.

Rostbiffen igår var mycket god, det blev gräddig sås med en del av marinaden som smaksättare, och alldeles vanlig kokt potatis till. Hade också gjort gubbröra med de överblivna ansjovisarna, men glömde den i kylen. Blir därmed förrätt idag, till resten av rostbiffen och en potatisgratäng. Lite grädde, mjukstekt lök och god ost förgyller potatisskivorna.

Jakten på rätt dammsugarpåsar fortsätter. Idag ska Agnes gå till ”den gamla lampaffären” som hon hoppas ligger där den låg. Där hade man åtminstone tidigare rätt sort. Dit kan också Molly få följa med. Annars är det knepigt att klara inköp, bankärenden, posthämtning med hund. Och inte får de rastas varken här eller där i stan. Vi bryr oss inte om det. Molly får kissa när och där hon behöver, övrigt plockas noga upp och knyts in i plastpåse. Som hamnar i närmsta soptunna.

Dags att hälla ut kallt te och i stället fixa kaffe, med en skorpa till – eller kanske tre.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Sommarhimmel?

 1. Fredrik i EU skriver:

  Pyssellördag…det är skönt med sådana. 🌻

  Gilla

 2. lenaikista skriver:

  Dammsugarpåsar finns i miljontal, verkar det. Har du provat på nätet?
  https://www.dammsugarpasar.nu/se/sv/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s