Guldbaggar

Ser förstrött på Guldbaggen – människor klappar i händerna åt varandras framgångar. Programledaren byter kläder och jobbar på. Ett inslag som gläder mig handlar om att Yvonne Lombard får någon sorts hedersguldbagge. Därefter kommer vad som antagligen är alla under året döda förmodligen förtjänta människor, som inte hann få någon av de där anskrämliga sakerna, glas eller vad?

Tja. Jag lyssnar ju inte, och jag vet inte vilka klokskaper som sagts, men jag gäspar. Blir stilla i förundran över detta evenemang, med festklädda och kanske förhoppningsfulla människor. Ibland hedrade med en glasbagge eller något, just nu såg jag något annat – en ren?

Slutar vända blicken ditåt. Fast hinner se ändå en kvinna i märklig klänning med glipor både här och där. Hon ser salig ut och viftar med sitt Guldbagge-papper samtidigt som kameran fokuserar på en man i publiken (och hon halar upp ett axelband). Tårtgeneralen med flera på ingång. Tidigare man i fokus för kameran nu i fokus för publiken. Vem han är och varför vet jag inte. Persbrandt försvann visst.

Fares Fares har också skägg numera, Nog sagt.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Guldbaggar

  1. Fredrik i EU skriver:

    Det var här skäggkommentaren skulle hamna…trött just nu

    Gilla

  2. livsglimtar skriver:

    Du inspirerade mig till ett inlägg med samma titel som ditt. Men det räknade du nog ut. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s