Kreativ girighet

Agnes har laddat ner ytterligare några gratisböcker från KIndle/Amazon. Men hon har inte lyckats ta bort de hon läst (eller inte vill läsa). ”Remove from device” flyttar bara titlarna till en annan plats i listan.

En kommunpolitiker har anställt sig själv som sekreterare åt sig. Vet inte om jag ska tycka att det är skrattretande smart att utnyttja systemet så, eller om jag ska bli riktigt sjuhimla arg på att skattebetalare får stå för fiolerna… Felanvänd kreativitet hur som helst, inspirerad av girighet.

Hushållets opor är burna till respektive rätt ställe, sopstationen var välstädad och tömd. Nu återstår att bära dit tidningarna. Tidigare fanns containers för tidningar som hörde till huset, från årsskiftet är de borta. Möjligen är sopsorteringen en minimal insats för miljön, men  känns ändå tillfredsställande.

Såg en rubrik idag där en så kallad klimatexpert uttalade sig, och talade om att Gretas strejk för klimatet är meningslös. Hennes ”projekt” är redan för sent ute. Varför är en sådan ”upplysning” alls behövlig, vad vill den åstadkomma? Om Greta bidrar till att flera blir mera medvetna om klimat och miljö är det väl av godo? Skadar ingen, men gör kanske någon nytta. Att dessutom kalla hennes insats och engagemang för ”Gretas projekt” känns på något diffust sätt förminskande.

För övrigt flyger jag inte heller numera, inte av miljöskäl men på grund av otillräcklig ekonomi. För några år sedan trodde jag att jag ville till Thailand, nu vill jag inte det. Politik, alltför lång flygresa, alltför mycket prostitution. Jag kör bil. Jag äter kött, visserligen allt mera sällan – föredrar numera fisk. Palmolja konsumerar jag säkert ovetandes. Jag blir förskräckt över mängden plastförpackningar i ett så litet hushåll som vårt, tar numera ytterst sällan en plastkasse i butiken. Minns när jag blev förvånad i England för ett par år sedan när man inte fick någon påse till sina inköp (flög dit gjorde jag).

Förmodligen är jag en alldeles vanlig omedveten konsument, okunnig dessutom. Tur att jag är så gammal.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kreativ girighet

 1. bergalott skriver:

  Det är då själva 17… här svamlar jag ihop en kommentar och så åker den all världens väg. Mitt internet hoppar av då och då… Vi får se… den kanske dyker upp någon annanstans.
  Kram

  Gilla

 2. bergalott skriver:

  Har du sett på f.. jag hittade den. 🙂 Egentligen inget av värde men jag fick lite skrivlust av det här med Greta.

  Det där som är miljö eller inte tror jag inte att vi, som är till åren, ska behöva belasta oss med så särdeles hög skuld. Då om dan fanns inte detta otroliga utbud av konsumtion. Vi lärde oss förmodligen att tänka efter före. Behövdes det här eller där… har jag råd med ditt och dutt… osv.
  Husmödrarna tog till vara varenda uns av det som blev över från ena dagen till den andra. Kommer du ihåg eller är det bara jag som upplevde det i mötet med den svenska husmodern? Resterna blev morgondagens lunch eller mellanmål. Strumpor stoppades – kläder ärvdes – ja, hela registret av återanvändning i den tid som var före, under, men inte efter oss.
  Husmödrar… vad är det?, frågar säkert många ur nutiden. Ett släkte som tog sig ur fångenskap eller kanske somliga tyckte det var hemskt. Ändå är det inte längesedan och vi behövde inte komma loss från några religiösa normer om kvinnans plats.
  Greta negligeras för att det är en liten hon. Dagens barn blir så upplysta om farorna och barn blir rädda. De blir helt enkelt rädda om de över huvud taget ska få leva. Det är inte klokt egentligen. (nu blir jag upprörd). Men en sak måste jag tillstå och det är beklämmande: det är alldeles för många med grånad lugg som borde skämmas. Han, den där amerikanska presidenten… är han grå eller blond? Hehehehee…….. 😀
  Kram

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Hej du kära gråhåriga kvinna – kul att du hittade din kommentar! Som du beskriver det känner även jag igen min barndom – och en del av mina barns uppväxt – men inte är det så för de som är barn och unga idag – utom för Greta, som är all heder värd! Vilken unge och vilken kvinna det blir av henne, måtte hon orka!

   Gillad av 1 person

 3. Fredrik i EU skriver:

  Skägg…alla ska visst ha det nu. #vågavägraskägg #vågavägraselfies

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s