Mallar och fotografering

Nyss hittade jag en hyfsad mall för mina texter. Som om det vore viktigt…

Det är viktigt, för mitt välbefinnande, om inte för den som eventuellt läser det jag skrivit. Fotografering i mars, helfigur och porträtt – vad har man på sig för dylikt? Har gått ner i vikt det senaste året, garderoben var inte välfylld tidigare och är än armare nu… Håret är ok efter senaste klippningen, går att fixa till strax före fotograferandet. Fotografen lär ordna sminket, jag är dålig på sådant. Det ger sig, långt dit. Under tiden klipper jag bort det trådslitna på kragen till min gamla, mycket älskade jeansjacka. Den kanske jag vill ha på mig.

Idag har jag möjligen avslutat en essä, inspirerad av FB-vännen Eva Ullerud som berättade om Hans Ruin-tävlingen i Finland. Och Fredrik Sjöbergs ”Vad håller man på med?” Hur som helst har jag gjort ett försök. ”Essayer” på franska betyder just försöka. Om inte annat så faller texten förmodligen på kravet att vara lärd, mera så än skönlitteratur. Det är svårt att leva upp till. Om jag skickar iväg texten återstår att se, men jag har adressen och slutdatum om en månad.

Montaignes Essäer vill jag äga, senaste översättningen, alla delarna, och kommer att köpa när ekonomin tillåter. Finns på Bokbörsen. Där finns mycket annat också, bland annat mina drygt tre tusen böcker av skilda slag – säljarnamn ”kultamanka”. Det är böcker jag fått, köpt på loppis och återvinning, hämtat hos någon som ville bli av med dem. De får nya läsare tack vare Bokbörsen. Och jag får åtminstone betalt för portot.

20190218_154048.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s