Prokrast….

Agnes är irriterad. Hon har tappat bort den mall hon brukar använda för sina skriverier. Nu försöker hon få till den igen, men det vill sig inte utan ohemula omvägar och trassel. ”Nytt dokument” visar sig börja högst upp och hålla på till längst ner, hur hon än försöker ändra alla marginaler.

Håller hon på med prokrastinering eller vad? Stavas ordet så, lär betyda ”uppskjutande”, inte av missiler eller liknande, utan av sådant man kanske borde ägna sig åt, i motsats till det man gör.

Hon vet att hon borde göra färdigt bokföring och deklaration. Borde jobba vidare på det manus hon åtagit sig. Borde städa skrubben. Borde sortera kläder, ge bort, slänga eller kanske försöka sälja. Göra sig av med alla snapsglas med flera glas hon aldrig använder numera. Sortera böcker i sökbar ordning, och för det ändamålet skaffa flera bokhyllor. De ryms i sovrummet. Hon väljer att prokrastinera. Nu har hon kollat stavningen, den är rätt.

20190218_140950.jpg

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s