Bokhandlar, böcker, stålbad mm

Agnes och Molly ska snart gå ut igen, sista vändan för kvällen. Molly får ha på sig sin nya sele. Avsikten är att det ska vara lättare för henne att ”styras” att gå fot, hon vill annars gärna ivrigt dra iväg med Agnes… Vi får träna, hon har nog en gång lärt sig att gå med kopplet löst, och inte spänt med vidhängande tanta.

Middagen idag blev lite färsk pasta, hemgjord ratatouille från frysen och färdiga köttbullar. Gott.

Agnes har alldeles för en stund sedan fått en leverans till dörren från Apotea. Perfekt service, på den tid de utlovat, gratis hemkörning (även om produkten kostade tio kronor mera på Apotea än på Apoteket Kronan, vars kundklubb fungerar dåligt, gick inte att komma in igår). Agnes är mycket nöjd, och lär fortsätta att internethandla på Apotea. Nästa inköp via nätet får bli hundmat, också levererad hem och gratis om du handlar för mer än 500 kr. Och det lär en stor säck hundmat kosta. Skönt att slippa bära hem. Ska kolla, i morgon. Än räcker det som finns hemma.

Hon läser om hur försäljningen av ”fysiska” böcker kommer att minska (också nätförsäljningen) och ännu flera bokhandlar läggas ner. E-böker och ljudböcker spås öka kraftigt. Stålbad kallade någon det. Samtidigt ökar feelgood-böcker (både på svenska och översatta) om just bokhandlar, så att åtminstone Agnes inte får minsta lust att läsa ännu en. Hon får det inte att riktigt gå ihop, men det är kanske inte meningen heller.

Antagligen är Agnes ingen typisk bokköpare. Hon lånar böcker på biblioteket, köper någon enstaka på Bokbörsen eller direkt från författaren, ibland via Facebook. Läser lånade e-böcker, och gratis sådana på Kindle. Lånar böcker av syrrorna. Numera vill hon just inte äga flera böcker än det femtiotal som hon bestämt tänker behålla. De andra drygt tre tusen som trängs i hennes bokhyllor (och i banankartonger) är utlagda på Bokbörsen och må gärna säljas.

 

books

Photo by Ricardo Esquivel on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bokhandlar, böcker, stålbad mm

  1. bergalott skriver:

    Böcker att lyssna på kan inte jag ”läsa”. Somnar som en gris och ha någon som pratar i öronen på mig när jag ska göra annat… det gååår inte. Måtte läsbara vanliga pappersböcker räcka vår generation ut. 😉 Gonatt ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s