Hunddusch

black shower head switched on

Photo by Pixabay on Pexels.com

Lördagsmorgon. Agnes är seg, trots (kanske på grund av) tidig hundpromenad. Hon vet inte vad hon ska göra av den här dagen, har till exempel inte ens börjat fundera på middagsmat. Kassen med förpackningar etc som ska till sopstationen har hon dock ställt vid ytterdörren. Om hon snubblar över den kommer den kanske med henne och Molly nästa vända.

Fd maken sover fortfarande, eller ligger åtminstone kvar i sängen. Agnes har ätit sin gröt med äppelmos och kall mjölk, då går den ner. Hon låter gärna bli att skärskåda den också, havregrynsgröt ser inte tilltalande ut. Men magen mår bra av den. Smörgåsar har hon slutat med, kan ibland sakna ost och andra pålägg.

Dagen kommer att delvis användas till redigering av en kunds manus. Egna texter lär det inte bli mer än så här. Hon dricker sitt svalnande te.

Igår schamponerade Agnes Molly. Hon hölls på plats med kopplet knutet runt det stöd fd maken fått under duschen. Mycket blöt hund ruskade på sig efter tvätten, men Agnes hade varit förutseende och stod där i bara trosorna när hon blev ofrivilligt duschad. Det tog en bra stund att få Molly torr med hårtorken, men hon tyckte tydligen det var ganska skönt och låg stilla. Nu ser hon fräschare ut, men Agnes tycker ändå att hon kan spåra lite av lukten som föranledde tvätten.

Nästa gång de är hemma på Addarsnäs ska hon försöka komma på vad Molly gillar att rulla runt i. Något som definitivt luktar mera gödsel än annat, men på gården finns ju enbart inhägnade hjortar – och för all del diverse vilda djur. Såvitt Agnes vet ingen gödselhög, det var förr när gården hyste kor. Kanske finns rester kvar någonstans?

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s