Tvätt hit och tvätt dit

Kallt, strålande sol och tvättstuga, bara två maskiner, snart klart. Fd maken diskar frukostdisken. Agnes borde schamponera Molly som rullade sig i något illaluktande häromdagen. Tvätten av henne måste passas in mellan utevändorna, så att hon är riktigt torr innan vi går ut. Det får nog vänta tills den omtalade Afrika-värmen kommer, hon får stinka. Själv tycks hon inte må illa av det, vi andra får låtsas som ingenting (heter det som eller om?).

Agnes har klippt och filat ner sina naglar som ändå bara går sönder. Hon är fortfarande nöjd med sin senaste hårklippning, hos Nettan på Prästgårdsgatan här i Sundbyberg. Snyggt även efter egen tvätt och rufstorkning.

Det blev visst mycket tvätt här… Hon har hunnit ögna igenom tidningarnas rubriker, inget särdeles upplyftande. På Facebook gladde henne en tussilago på Ingarö, den har nog frusit i natt. Tacksam så länge kylan inte också innebär mera snö.

Dags att gå ner och plocka ur torken, för den här gången. Det lär bli flera…

person adjusting control on front load clothes washer

Photo by rawpixel.com on Pexels.com

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tvätt hit och tvätt dit

  1. bergalott skriver:

    Det heter SOM 😉
    Hälsning från en annan tvättmadam i dag. ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s