Urblåst

Idag har Agnes inte läst någonting som fått henne att förundras, glädjas eller för den delen, irriteras. Hon har ändå ögnat igenom kvällstidningarna redan på morgonen, kollat Facebook flera gånger under dagen och redigerat en kunds manus. Många ord, lite stimulans. Egna skriverier icke att förglömma.

”Du har  köpt fel sele , lämna tillbaka den… Det ska vara en sele med en ring framtill på bringan ( och en upptill) , antidrag sele.” Sa vännen som kan det här med hundar och selar… Agnes ska därmed försöka byta den på måndag. Hon är inte särskilt förhoppningsfull inför palavern med butiken, men det är värt ett försök. Selen kostade ändå 300 kr, Agnes talade om varför hon ville ha en sele – och fick denna, som snarast bidrar till att Molly kan dra bättre än tidigare…

Dagens middag blev leverbiffar (Lithells frysta ”leverkorv” är superbra, lätt att steka), champinjoner med lök och röd paprika och grädde, kokt skalad potatis och lingon. Räkor före. Gott alltihop. Fd maken ska nu titta på Rapport, själv ska Agnes ta hörapparaterna ur öronen och låta hjärnan gå på tomgång. Möjligen titta på SVTplay och En ängel i Berlin. Den har hon tänkt se i flera dagar nu.

Huvudet behöver ta igen sig, hon har redigerat manus flera timmar idag och känner sig tämligen urblåst. Funktionen ”Spåra ändringar” i Word-programmet är superb, författaren kan acceptera eller förkasta Agnes förslag, se vad hen ursprungligen skrivit och jämföra. Kopplat till funktionen ”Sök” kan man också se om man föredrar sån i stället för sådan etc – eller åtminstone få chansen att göra likadant genom hela manuset.

Förmodligen borde hon använda de här funktionerna i sitt eget manus… Först tänker hon läsa sina ord högt, och försöka uppfatta vad som fungerar och vad som verkar stolpigt och ovidkommande. Det räcker nog långt.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Urblåst

 1. bergalott skriver:

  Ja vi skriver och läser och läser och skriver… kan du fatta vad vi håller på med? Läser gör jag för att koppla av och skriver gör jag när jag har kopplat upp.
  Just nu måste jag blåsa ur ateljén för bror och svägerska kommer i morgon och ska skruva dit en bordskiva på den där elektriska stolen, du vet, så jag får ett uppochnerbord. Tänk att det är någonting på gång för jämnan. Och tur är väl det för hittills har det varit stiltje alldeles för länge. Så det är bra om det blåser till lite på den här fronten. Det behövs.

  Apropå hundar så har Bamse sedan länge fått hänge sig åt att göra som han velat på promenaderna. Jag har ju liksom inte kunnat hålla kollen riktigt med mitt linkande. Men.. tar jag med mig en gåstav i ena handen så går han som en droppe. Behöver bara vifta lite löst med den så går han fot. I alla fall inte före. Du kan väl låtsas att du behöver en stav. Både du och jag har med ålderns rätt att hålla i en sådan 😉
  Nu har jag babblat färdigt … Gokväll ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s