Vårljust

Vårljust. Sol och blå himmel, lite blåsigt. Vintergäck i det bruna gräset borta vid kyrkan bredvid minnesplattan över Ragnar Thoursie, snödroppar i en annan gräsmatta – mitt i Sundbyberg. Promenaderna med Molly hjälper mig att komma ihåg att livet är gott. Alldeles särskilt gott när vintern håller sig borta. Törs inte riktigt lita på att det faktiskt är vår på gång…

Har just avslutat redigering/språkgranskning/korrekturläsning av 400 sidor manus och skickat till författaren för genomgång. Hen har ett omfattande jobb framför sig. Mitt eget manus inväntar förlagets redaktör och hens kommentarer – jag lär också så småningom ha ett omfattande jobb framför mig.

Idag är det tydligen jag som skriver här. Agnes är annanstans. Jag har skummat tidningarna på nätet, Facebook och ett par bloggar. Kört en tvättmaskin, det är praktiskt med ett hus fullt av heltidsarbetande människor som inte använder tvättstugan på vardagar. Fritt fram för oss som inte jobbar borta längre.

Nu har även fd maken tagit en promenad, för ögonblicket dröjer han sig kvar i vårsolen på en bänk på gården. Det gläder mig.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s