Siffror, siffror och åter siffror

Agnes har bäddat rent, dammsugit (hundhår överallt), torkat golv, tömt askhinken och tagit in ved. Hon kom ihåg att sätta ut soptunnan igår kväll, den är därmed tömd den också. Vedspisen brinner, lite kyligare ute idag. Molly är ute med nosen i backen hela tiden, här är härligt många dofter av både det ena och det andra. Nu ligger hela fredagen framför både Molly, Agnes och fd maken.

En fredag som ägnades åt bokföring, uträkningar hit och dit, förundran över att kostnaderna i fjol var så mycket lägre än året före (inte bra, eftersom intäkterna ökat…). Alltid är det något – och som vanligt ska momsen betalas in i maj. De pengarna ligger inte direkt och väntar på att få betalas till Skatteverket. Nu är Agnes utmattad, och då har hon ändå ännu inte gett sig på att fylla i alla bilagor etc till deklarationen. Hon behöver vila den för ögonblicket utslitna hjärnan.

photo of head bust print artwork

Photo by meo on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s