Pigghaj hallå

Nu har vi ätit Skärgårdssoppa med torskrygg, god ost som efterrätt. Längtar efter ”riktig” fisksoppa, gärna med pigghaj som bas, Nordsjöål kallades den förr i Sverige. Men numera finns ingen pigghaj i de fiskdiskar Agnes träffar på. Vart har den tagit vägen? Utrotad är den väl inte, heter kanske något annat och är inkluderad i något annat.

När hon kollar är den tydligen utrotningshotad, har minskat med upp till 95 procent i svenska vatten sedan 80-talet… Varför? Oreglerat fiske tycks vara främsta orsaken. Hon saknar den.

Färsk fisk – igår fanns kolja på ICA, men den lockar henne inte, hon vet inte varför. Strömmingsfilé som såg trött ut, à 80 kr per kg. Nej. Gädda fick hon nog av som barn, abborre har hon för sig att hon vill fånga själv, tonfisk nej, hälleflundra för dyr. Det blev en ”färskkokt” krabba i stället, vid namn Hansons – men vad i all världen innebär färskkokt? Att krabban inte varit fryst före kokningen? Har andra krabbor varit det? Återstår att äta krabban, inte idag, men kanske i morgon. Med hemgjort hovmästarsås till. Bedömning återstår.

rocks animal crab creature

Photo by Pixabay on Pexels.com

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s