På hal is

Har försökt komma igång med flödesskrivande för hand i min fina stora skrivbok. Får inte till det. Antingen är jag för ovan numera att skriva för hand, eller så är skrivboken alltför fin, och alltför oskriven…

Boken är en present från yngsta syrran då när jag var som ledsnast efter spelmissbrukskraschen. På framsidan åker Rvd Dr Robert Walker skridskor på Daddington Loch 1795. Oil on canvas av Sir Henry Raeburn. Skridskoåkarens blick är fäst på någonting fjärran, armarna har han i kors över bröstet. Hatt på.

Det blir inte många rader innan jag tröttnar på handskrivandet. En undran faller mig in – är det stor skillnad på att flödesskriva för hand jämfört med att använda datorn? Och skillnad på att göra det nu i stället för i november i NaNoWriMo?

De 50 000 eller så ord jag hittills presterat några år i november kan inte kallas manus. Texterna är inte strukturerade alls, har ingen synopsis eller urskiljbar handling, ingen början, mitt eller slut. De är enbart en mängd ord, flödesskrivna. Jag har inte läst igenom alla sidorna för att se om där finns något av någon sorts värde, något som kanske kan användas annanstans. De har fungerat som alla mina ”dagböcker” från förr, ord från vardagarna, tankar, glädjeämnen någon gång, ledsamheter oftare. Deprimerande läsning det lilla jag läste när jag bläddrade i dagböckerna för några år sedan. Fortfarande spar jag dem i en stor kasse, kanske borde jag fråga mig varför. Och svara på frågan.

Till detta kommer alla dokument i USB-minnen och här på datorn, i moln eller Dropbox. När det blir dags för den där döstädningen, och städerskan ännu förmår städa, får hon nog se till att tappa dator och minnen i en djup sjö någonstans, eller varför inte via Finlandsbåt en mörk natt på Östersjön.

20190309_103004.jpg

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till På hal is

 1. bergalott skriver:

  Alltså… här skriver jag en lång kommentar och så VIPS är jag utloggad från internet när jag klickar på skicka. Bluuuäää.
  Men jag skrev väl ungefär så här: Du ska ta och strunta i flödesskrivning för hand för dina fingrar löper som gaseller över tangentbordet. Varför du då ska flödesskriva för hand kan väl i allsindar inte ha någon relevans? Möjligtvis med vänster hand eftersom då höger hjärnhalva aktiveras på ett förmånligt sätt. Bl.a komihåget. 😀 (påstås det)
  Kram ❤

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Jag tänker inte ens försöka med vänstern, då blir det inget skrivet – det får bli via datorn när/om det blir… Är väl förresten det vi ägnar oss för det mesta, flödesskrivande – i våra bloggar när vi bara sätter oss där och börjar! Kram på dig, ha en skön helg!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s