Ovilliga ord

blank business communication composition

Photo by Pixabay on Pexels.com

Idag vill inte orden med Agnes. Eller hon med orden, åtminstone inte med de egna. Hon har läst korrektur, är klar med den omgången, det kommer ytterligare några kapitel längre fram i veckan. Ett manus hon vill bli färdig med så snart hon bara kan. Molly och hon har varit ute ett par vändor, hon har köpt två semlor på konditoriet Tulegatan 2, som utges för att ha Sundbybergs godaste semlor. Agnes är böjd att hålla med om betyget.

Tomatsoppa till middag, mild Kelda-variant med rutbröd till. Någon måtta får det vara…

I morgon är det tandhygienisten för Agnes, nyss plingade en påminnelse i telefonen. Och på fredag ska fd maken hjärtkollas, med apparatur över helgen. Hon måste komma ihåg att kolla om hon kan lämna tillbaka utrustningen, så att fd maken slipper åka in till stan igen. Hjärnan blir ibland överbelastad, hon märker det på att hon t ex glömmer plånboken hemma i huset på Addarsnäs, som häromsistens. Det hjälper inte med kalendrar och lappar, något fattas nästan alltid när de väl är tillbaka i Sumpan. Ibland gör det inget, ibland måste hon åka tillbaka direkt.

Nyss kollade hon när påsken infaller i år, och insåg att helgen bjuder på gratisparkering. Hon betalade boendeparkeringen som gick ut så lämpligt att bilen fick en vecka utan kostnad. Också något som ska komma ihåg, och där plingar det inte i någon telefon innan de trettio dagarna har gått. Ibland får hon för sig att staden VILL att det ska bli p-böter, hon ser ju med vilken iver lapplisorna lappar bilar när det är städdagar – utan att gatorna städas. Och här gäller det dessutom att ha koll på vilken zon parkeringstillståndet gäller för – det duger inte att parkera i zon C om du bor i zon E.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s