Premiär

Nu har vi haft färdtjänstpremiär. Bilen var 10 minuter försenad, inte så konstigt när den skulle hämta en person i Solna och oss i Sundbyberg på samma klockslag. Det kallas ”samplanering”.

Sedan gick det fort, jag ringde till Heart Centre och varnade att vi kanske skulle bli lite sena, men vi klev in exakt på tid. När allt var klart och utrustningen applicerad fick vi vänta i nästan en timme på hemskjuts (som kom tio minuter för tidigt, bra). Påfrestande att inte ha någon kontroll över tiden, varken när man beställer och enbart kan välja vissa alternativ – eller när flera personer ska hämtas på olika adresser samtidigt… Stackars förare, som kör fort och säkert och hittar alla genvägar i stan, trots rödljus och trafikstockning.

Nästa vecka blir det SL till fd makens tandhygienist, färdtjänsten med bil får användas när det är absolut nödvändigt. Det här besöket borde vi klara med tunnelbanan, och en kort promenad från station Hötorget.

Molly fick vara ensam när vi var borta. Något hördes i trappen när vi kom hem igen, men vi bestämde oss för att det kunde vara ett av husets småbarn som var ledset. Eller så var det Molly. Nu är hon lugn och glad igen, och ligger vid mina fötter.

panning photography of yellow taxi

Photo by Rodolfo Clix on Pexels.com

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s