Något lättlagat

Fd maken är tämligen utmattad efter SL-resor, hissar, trappor, tandhygienist och så alltihop igen, för att komma tillbaka hem. Till en hund som inte gillar att vara ensam… Nåja, vi kom hem, nu får han vila och Molly har varit ute och tar också igen sig en stund. I morgon far vi alla tre inklusive rullator och diverse packning hem till mitt och stannar över helgen. Åker kanske tillbaka på måndag, tisdag ska jag till tandläkaren och onsdag ska han till audiologen.

Nu något att äta, vårrulle med inlagd ingefära och soja kanske. Låter lagom krävande att tillaga. ”Riktig matlagning” får anstå till helgen. Har för första gången köpt rättodlade stora räkor som heter något jag har glömt, och försöker komma på vad de ska användas till – ris och en stark sås plus räkorna kanske.

Det handlar mycket om att försöka locka fram aptiten hos fd maken, som ”inte gillar mat längre”. Han tycker om räkor, ICA Flygfyrens (Norrtälje) butiksgjorda lyxräksallad till exempel, stekt strömming sådär, inte kyckling, inte köttgrytor, inte ärtsoppa även om den är hemgjord. Inte kålpudding, inte pasta. God ost efter maten är pålitligt. Blodpudding, bacon och egen lingonsylt går ner, olika soppor också.

Min uppfinningsförmåga börjar sina. Själv längtade jag igår efter riktigt dillkött, kalv med sås gjord på inlagd dill – som vi fick när jag var barn. Det gjorde inte han. Jansson kanske, och jag har ju min gamla Moulinex hemma så det skulle jag kunna göra till middag en dag. Med hel ansjovis, lök och grädde. Något blir det.

shrimp on black pan

Photo by Valeria Boltneva on Pexels.com

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s