The Binding

Agnes läste, och fortsatte läsa. Skrivandet fick vänta, just nu ville hon veta mera om de vars minnen bands och därmed lät dem glömma det de kunde minnas.

Samtidigt försökte hon bestämma sig för om hon skulle vilja få sina minnen bundna så, bortglömda, som om de aldrig varit ens minnen. Nej, det skulle vara som att hoppa över tid i livet, även om det varit tid som gjort ont. Den var också en del av hennes liv, ibland kanske en viktig del, viktigt liv.

Tystnad. Som när Agnes valt att inte använda hörapparaterna. Då är det så tyst att hon behöver göra något för att veta att hon och världen omkring henne finns. Bara få en bekräftelse. Inte större än så. Just nu har hon öronen med sig, och hör hur spisen knäpper. Hör hur fd makens tofflor hasar över golvet när han hämtar sin bok. Hör hur tyst det är utanför huset. Inget trafikbuller, inga hundar som skäller, inga människor som pratar för högt i sina mobiler. Ljuvlig tystnad, som hon kan välja att göra ännu tystare.

20190323_093601.jpg

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s