Aprilväder

Det är en sådan där morgon när Agnes inte är riktigt vaken ens efter frukost. Det hjälpte inte att tvätta glasögonen. Änderna i ån är visst också trötta, de har inte kastat sig över maten som nyss lades ut på strandbanken. Det är nog våren.

Vedspisen får vila idag, eftersom vi åker härifrån om några timmar. Nu ska Agnes försöka komma ihåg vad som ska med tillbaka till stan, och åtminstone se till att få med sig plånboken den här gången. Den tjocka dunjackan får hänga kvar – skrev hon just, men när hon ser ut genom fönstret snöar det lätt. Kanske läge att ändå ta fram jackan igen. Snöskyffeln får stå kvar i källaren. Nu ymnigt snöfall, inte vår. Eller kanske tidigt aprilväder.

Killarna på gården har varit här och inspekterat fönstren, de kittar om och målar sovrumsfönstret till nästa helg. Nu packar Agnes vidare.

Och nu är de åter i Sundbyberg, hittade till och med en parkeringsplats utanför huset. Allt är uppackat, och inplockat, fikat. Solen lyser från en alldeles klarblå himmel, inte ett spår av snö. Just nu.

abstract architecture building business

Photo by Snapwire on Pexels.com

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s