Hör du?

Agnes. Nu har hon mer eller mindre skrikit igen åt fd maken, som inte hör vad hon säger. Allt måste sägas flera gånger, och han hävdar ändå att hörapparaten fungerar och att han hör bra. Hon försöker prata långsamt och tydligt (inte som äldrehandläggaren från kommunen som pratar så långsamt som om ingen någonsin förstått vad han säger), det fungerar inte. Och hon blir orimligt frustrerad.

Konstaterar att det kostar på att vara tålmodig och snäll. Inte bra för någon av dem att hon morrar och han blir smått ledsen. Hans tålamod är större än hennes. Molly kryper in under sängen när Agnes låter illa.

Hon vill orka, vill låta bli att knorra, vill men förmår inte. Det är tur att fd maken är van, och att han fortfarande väger för och emot – nu ar de ätit Quiche Lorraine (färdig pajdeg) och det var gott. Han har diskat, huset är lugnt.

 

 

person wearing hearing aid

Photo by rawpixel.com on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s