Hembesök

Blir det något skrivet idag? Lusten är inte stark, men fingrarna sprattlar.

Två personer från kommunens äldrevårdsenhet (eller vad det kan heta) har varit på hembesök och berättat om vad som finns av dagverksamhet etc. Solbacken, dit kan man komma varje dag eller bara någon dag, få frukost, se en kort film, spela bingo, lyssna till musik eller annan underhållning, äta lunch etc. Skjuts dit och tillbaka. Fotvård och taktil massage kan man också få där. Tillfrågad om sina intressen såg fd maken lätt förskräckt ut. Vi tar oss nog dit ändå, efter påsk och efter att ha pratat med personalen på Solbacken.

Jag har lärt mig att det går att få ”tillfällig hemtjänst”, en vecka t ex om jag skulle vilja göra något annat. Och anhörigstöd några timmar om jag behöver. Vi pratade trygghetslarm (inte aktuellt ännu), spisvakt (någon annans bord), vilka hemtjänstföretag man kan välja bland, fick diverse broschyrer och papper.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hembesök

  1. bergalott skriver:

    Jag är förundrad att du hinner skriva ändå. Du har ju jämt göra. Men du har snabba fingrar, det vet jag 😀 Kram ❤

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Kram tillbaka!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s