Pickla hit och pickla dit

Städat lägenheten, dammsugit och torkat golv, torkat glasborden. Skakat mattor och framför allt dammsugit stora vardagsrumsmattan på åtminstone en del hundhår. Måste klippa av Molly pälsen snart… Nu känns det renare i alla fall.

Har också picklat rödlök, och kom på att jag skulle kolla om det går att göra detsamma med färsk ingefära. Det gör det. Använd risvinäger eller ättika, går nog lika bra med vilket som. Vanliga 1-2-3 blandningen – 1 dl ättika/vinäger, 2 dl socker, 3 dl vatten. I något recept föreslås att koka ingefäran i tunna skivor några minuter, i ett annat att koka upp vatten, hälla över ingefäran och låta stå i fem minuter, hälla av. Därefter i burk och på med lagen. Ska prova, när löken är slut.

Löken får idag sällskap av hemgjorda hamburgare, goda bröd, kanske ett stekt ägg, lite grönt, tomater, gurkmajonnäs, stark senap och en aning ketchup. Det blir bra.

Fortfarande tämligen nollgradigt därute, men tacknämligt nog inte lika blåsigt som de senaste dagarna. Än ska jag och Molly ut åtminstone två gånger till idag. Och i morgon tandläkaren igen. Nästa vecka koll hos tandhygienisten, om jag skött mig som jag ska. Sedan hoppas jag att jag slipper ett tag, har om inte annat inte råd med mera. Momsinbetalning i maj för havda intäkter i förlaget tömmer kassan. Fast först måste jag göra momsdeklaration etcetera.

Flera uppdrag, redigering eller korrekturläsning, tas tacksamt emot – behöver kassaförstärkning. Spökskrivande har jag övergivit som idé för egen del (viss redigering närmar sig spökerierna) – det är alltför påfrestande och alltför svårt att komma fram till en vettig ersättning.

pickled jalapenos preserve preserved

Photo by JÉSHOOTS on Pexels.com

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pickla hit och pickla dit

  1. bergalott skriver:

    Du bjuder iaf på energi och tänk så mycket lättare om det blev lite varmare och det kunde ramla in lite extra. Ja du, kära vän, hur har vi hamnat i det här läget? Men… vi siktar på månen och stjärnorna och glada och tacksamma blir vi om vi så bara hamnar på verandataket. Så de så 😀 ❤

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Efter picklandet hamnade jag inte ens på verandataket – just nu har energin tagit slut eller åtminstone gömt sig… Önskar dig en god kväll, hoppas Bamses öga är bättre och att han inte biter dig!! Kramar

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s