Glömsk

Idag glömde ”vi” Jans glasögon och Mollys koppel hemma hos mig. Som tur är har han reservbrillor, och Molly ett annat koppel här i Sundbyberg. Varje gång vi far hit eller dit är det något som glöms, ännu inte några katastrofer, men retligt. Kul att kunna använda telefonen min igen i alla fall, efter en helg utan… I morgon åker vi till Djurö, ”landet” – ska byta däck i Gustavsberg och planerar att vara i Bodatorp under veckan. Bilen är ”halvpackad” efter helgen på Addarsnäs.

Hjärnan protesterar genom att glömma. Eller göra fel – tandläkartiden i fredags var inte i fredags, den var torsdagen innan. Som tur är kom tandläkare hem medan vi stod utanför (efter färdtjänst dit) och tog hand om fd maken, trots att tandläkaren egentligen hade en ledig fredag. Vi var mycket tacksamma för hans vänlighet. Men jag börjar bli orolig för min egen ”vad det nu ska kallas” – virrighet, slarv, glömska, misstag. Lite för många på kort tid, tyder på överbelastning av hjärnkontoret.

eyeglasses with black frame beside macbook pro

Photo by rawpixel.com on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Glömsk

 1. Viveka Seborn Roger skriver:

  Jag känner igen det där Margareta!!

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Kram till dig Viveka – när det blir för mycket omkring en så strejkar åtminstone min hjärna… ta hand om dig, också.

  Gilla

 3. bergalott skriver:

  Kognitiv svikt 🙂 Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s