Bortskänkes.se och annat

Har just lagt ut mitt alltför stora soffbord på Bortskänkes.se – och har fått napp. Förhoppningsvis kommer en man och hämtar bordet gratis på torsdag då jag är hemma en vända. Skönt om någon vill ha det… På samma sajt fanns en Billy bokhylla som jag gärna hade hämtat, om jag kunnat. Den går tyvärr inte in i bilen. Jag lade också ut skänken, men än har ingen ringt på den.

Solsken, men också kraftiga kalla vindar. I morgon åker vi in till Sumpan och onsdag fortsätter Molly och jag till Addarsnäs. Fd maken får stanna hemma. Ett par dagar går bra, med middagsmat förberedd. Beroende på vädret är vi alla kanske tillbaka på landet Djurö till helgen.

Vårt farande hit och dit är knappast klimatvänligt, men det får vara som det kan med den saken. Tänker inte bli klimatrabiat, behöver använda bilen så länge jag kan köra. Å andra sidan flyger jag väldigt sällan, senast får två år sedan till Cypern och tillbaka. Kanske väger det ena upp det andra?

Fd maken sitter i soffan och sover emellanåt. Under bordet bredvid min stol ligger Molly och gör detsamma, när hon inte klättrar på mig och vill ha torkad blodpudding. Det verkar inte som om fd maken har någon lust – eller ork – att gå ut idag. Det gör mig ont att se honom så här, se hur han rör sig allt osäkrare, tar allt kortare promenader i den mån han alls gör det. Han vill just ingenting, gör som jag säger, äter det jag serverar, uthärdar (min tolkning) en dag till. Är just inte glad åt någonting. Ändå säger han sig inte vara deprimerad… Vilsen är han nog i sin tillvaro idag, men kanske kan/vill han inte riktigt formulera det.

Här en okänd, betydligt yngre man och hans skugga.

man walking

Photo by Jeffrey Czum on Pexels.com

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s