Väntar

Idag väntar Agnes på att en man ska komma vid tolvtiden och hämta det soffbord han vill överta, och på att en kvinna från Rimbo ska fixa så att hon kan hämta skänken… Hon har inte hört av sig ännu idag. Vi får se hur det går. Alla böcker som stod ovanpå skänken är inplockade annanstans, och lådorna tömda.

Om hon blir av med de här möblerna ska hon därefter bara plocka ihop det som ska med in till stan. Det är ganska kallt även idag och blåser, inte skönt att vara utomhus. Soptunnan ska ställas på plats mellan grindstolparna, men det får vänta om nu några möbler ska bäras ut från huset.

Den övervintrade pelargonen blommar med rosa stora blommor i köksfönstret. De som ställdes i källaren över vintern kan slängas, god idé att göra det nu. Gjort. De såg väldigt trötta ut, nu vilar de på komposten. Och än är det inte dags att ha några blommor ute, annat än de som finns i den ovårdade rabatten. Pionerna är på väg, påskliljorna blommar ännu, de gula tulpanerna slår snart ut, övriga har blommat färdigt för i år.

Molly kollar vad Agnes gör och viftar lite på svansen innan hon lägger nosen mellan tassarna och blundar en stund. Sover gör hon inte.

Nu ringde kvinnan som vill ha skänken, hon kommer om några timmar. Bra. Han som skulle komma vid tolvtiden har inte hörts av…

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s