En förvirrad dag

Vi kan förtidsrösta på biblioteket i byn här på Djurö. Nästa vecka. Idag har de ledigt.

Det är runt tio grader ute, diverse moln men också lite sol. Har borstat Molly utomhus, och klippt bort en del ”tussar” – hon behöver rakas hela hon, men det är lite för kallt ännu. Kör en tvättmaskin.

Idag är en förvirrad dag. Fd maken är mera tveksam än vanligt inför vardagliga saker. Vilken tröja är det nu han ska ha på sig, både nattröjan och dagens tröja är vita. Ett exempel. Mitt tålamod får träning. Under dagen ska jag läsa ”Hon som var jag” av Wendy Mitchell, ”en memoar om Alzheimer”.

Vi har kollat våra röstkort, och pratat om att valsedlarna finns där man röstar. Tandkräm i badrumsskåpet.

Nu torkar jag en plåt med tärnad blodpudding åt Molly, favoritgodis.

Boken om Alzheimer är plågsamt bra. En bok att läsa för de flesta, även om de egna erfarenheterna inte är där, ännu. Vare sig av egen demens eller någon annans.

Nu är det fredagskväll, fd maken har hörlurarna på och jag har tagit ur hörapparaterna. En fryst nästan tinad cheesecake blev efterrätt, grönsaksgratäng med tunnskuren kall plommonspäckad fläskkarré dessförinnan. Tvätten är intagen och undanlagd. Molly sover i sin bädd (eller ligger åtminstone där tills jag reser på mig). Jag läser vidare i den plågsamma boken.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s