Så väldigt trött idag

Fd maken, Mats pappa, har varit ”så väldigt trött” idag. Han har legat på sängen halva dagen, vilket han aldrig brukar göra annars. Inte sovit, men legat där. Nu har jag fått honom att gå ut en vända på altanen i solen (som fort försvann igen efter regnet), sitta uppe i soffan, dricka ett glas alkoholfritt vin och äta ett par kex med ost, före middagen.

Kan det vara så att hans kropp och hans sinne minns utan att veta att det idag är fem år sedan vår son dog, här på landet, utan att han visste något förrän en man kom upp och berättade vad som hänt. Förrän helikoptern tog Mats till sjukhuset och innan han själv åkte dit med polisbilen. Innan vi kom till sjukhuset allihop. Då visste han, och då visste vi alla att Mats var död.

Jag tror att kroppen minns utan att han vet vad den minns, tror att hans skadade hjärna också vet att det hände något så förskräckligt för fem år sedan att det inte får kommas ihåg. Kanske är det därför han är ”så väldigt trött” idag.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Så väldigt trött idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s