Shorts och linne

Tillbaka på Djurö, sol och lite vind. Linne och shorts är lämplig klädsel, åtminstone några timmar till. Snart kommer yngste sonen, och i morgon hans vän.

I kväll blir det falukorv i ugn med ost och tomat, kokt potatis till. I morgon flankstek med rostade potatisklyftor, aubergine, champinjoner, zuchini, tomater, lök och vitlök. Sallad och ost. Jag inser att ugnen används flitigt. Det är skönt att förbereda och sedan klarar sig maten själv – förutsatt att jag inte glömmer bort att den står där i ugnen. Sådant har hänt.

Varje gång vi åker från ett ställe till ett annat tänker jag tanken ”vad har jag glömt nu då?”. Idag var vi nästan ute på motorvägen när jag insåg att två bullar låg kvar i brödburken. Där får de nu ligga tills jag kan slänga dem i soptunnan nästa gång vi är hemma hos mig. Har ännu inte kommit på någon allvarligare glömska just idag. Molly, fd maken och jag själv är här. Gott nog.

Har dessutom några böcker som jag än så länge tror att jag vill läsa – bland andra Joyce Carol Oates´ Änkans bok, balanseras av Marian Keyes´ ”Hemligheten på Mercy Close” och George R.R. Martin´s ” A clash of Kings”, Book two of A song of Ice and Fire… Inte för att jag läst den första, men det brukar inte spela så stor roll när det gäller fantasy. Nyss försökte jag läsa ”The House of New Beginnings” (har redan glömt författarnamnet) – men det gick inte. Iddes inte fortsätta, den åkte raka vägen in på Bokbörsen. Någon annan kanske vill läsa den. Samtliga böcker ovan kommer från bibliotekets i Norrtälje ”bokbytarhylla” – ta de böcker du vill ha och ställ dit de du inte vill ha längre. Bra återvinning av böcker.

20190517_151954.jpg

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s