Små svarta myror

Årets myrinvasion är inledd. Små svarta idoga myror lite här och där i huset. Jag har lärt mig att det bara är att vänta på att de ska flytta vidare. Gillar inte att döda ens myror.

Måndagsmorgonen är kylig, och molnig. Jag dricker mitt te och äter lite Keso med blåbärssylt i stillheten, fd maken sover ännu. En tvättmaskin är i gång. Välsignad apparat, den skulle vi haft här när barnen var små. Då fick vi dessutom hämta vatten nere vid pumpen längs vägen. Vissa saker blir bättre med åren.

I mitt huvud har jag letar efter det engelska ordet för uppmärksamhet. Det gick inte så bra (fniss). Google fick bidra och talade om att det förstås heter ”attention”. Nu kanske jag kommer ihåg det, varför jag ville hitta just det ordet har jag glömt. När jag läser A Clash of Kings inser jag att jag förmodligen behöver nya glasögon. Och dessförinnan en synundersökning. På datorn kan jag ju förstora texten, så icke i en fysisk bok. Jag kanske kan låna den på biblioteket som e-bok. Ska kolla. Den fanns enbart som bok.

Om nätterna skriver jag på någonting i drömmen, sparar i olika format och skriver om. Vaknar emellanåt och somnar tacksamt om igen efter ett tag. Eftersom jag inte ser vad klockan är utan glasögon vet jag inte hur länge jag är vaken. Att ta glasögonen från bokhyllan bredvid sängen väcker Molly, och det undviker jag mitt i natten. Ibland ligger hon i min säng, ibland i sin nedanför min. Det spelar ingen roll, rör jag mig alltför ”vaket” så vaknar även hon.

Hänger tvätten ute, det klarnar lite och kanske blir det också sol bland molnen.

20170710_111257

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s