Vacker solgul stig

Agnes trodde det var blåbärssylt i den blå burken, det var svarta vinbär. Inte fel det heller till morgonens lilla Keso-portion. Nu te.

Har bytt batterier i de trilskande hörlurarna, så att vi vet att de åtminstone fungerar. Nu återstår bara resten… Men än tänker inte Agnes sätta på teven och försöka få ljud i lurarna, det får vänta några timmar. Först lite lugn och ro inför dagen, som är strålande vacker och solig. Tekoppen får följa med ut.

Ett par timmar senare åker Molly och Agnes in till Gustavsberg för att kolla om hunden kan rakas någonstans – så icke. Men hon fick klorna klippta i alla fall, och i byns hund- och kattaffär kanske man kan bistå, om det ”inte krävs att det ska vara perfekt”. Det gör det inte. Kanske kan vi få hjälp där nästa vecka. Passade på att ladda upp böcker från biblioteket också, och slänga alla de förpackningar som samlas på en vecka, även i det här lilla hushållet.

Nu är vi tillbaka i huset, Agnes och fd maken har fikat och Molly har druckit massor av vatten, det var varmt i bilen även om fönstren var vidöppna. Det är ännu en ljuvlig dag, en dag att glädjas åt, en dag att sitta i skuggan och vara precis perfekt varm i shorts och linne.

Maskrosorna på stigen från huset ner till vägen lyser solgula, en underskattad skönhet. De får stå där. Engelska ”dandelions” är ett vackrare namn än det svenska…

flowers summer yellow plant

Photo by Pixabay on Pexels.com

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s