Orkney

Agnes smörjer in händerna. De blir inte vackrare för det, men en aning mjukare, inte så torra.

Nu har hon löst både Svenskans och DNs supersvåra sudoku, flera ids hon inte leta efter. Vad återstår då, när den enda bok hon möjligen vill läsa är Cullberg/Sahlins ”Märta och Hjalmar Söderberg – en äktenskapskatastrof”, Oates´ ”Änkans bok”, Keyes´ ”Hemligheten på Mercy Close”, eller ”Orkney” av Amy Sackville. Samtliga innebär att hon behöver ta sig över någon sorts motstånd. Ingen av dem skriker ”läs mig”. I morgon är det nog dags för biblioteket i byn igen.

Fd maken kan titta på och lyssna till teve igen. Vad som var fel med hörlurar och teveljud, och hur det gick till när allt åter fungerade, har ingen av dem begripit. De får nöja sig med att. Hans lyssnande innebär att Agnes kan plocka ur sina hörapparater, hon behöver inte höra något just nu. Och det är skönt, den totala tystnaden som omger henne utan hörselhjälpmedel är vilsam och lugnande, när hon kan välja den. Ungefär som ensamheten. Just nu längtar hon efter sin ensamhet, den som tar sig uttryck i att ingen mer än hon vill att hon ska göra något. Att det bara är hon som bestämmer vad som ska ske. Hon skulle behöva den sortens ensamhet just nu, utan fd maken och utan Molly, för att jobba vidare med att redigera sitt manus.

Det får nog trots allt bli ”Orkney” som kvällsläsning om en stund. Om inte annat så är den boken i hanterligt sängformat.

long exposure photography of a lighthouse

Photo by Denis Lomme on Pexels.com

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s