Mangomuffins

Lördag förmiddag, mulet och blåsigt. Molly vill inte gå ut mer än nödvändigt. Inte jag heller. Men jag borde ta in tvätten innan det regnar igen, den får torka färdigt inomhus. Och kanske baka muffins, med mangobitar i om jag tar fram sådana ur frysen. Gjort. Muffins också.

Läste ut Orkney (av Amy Sackville) igår kväll, en sorgsen och sorglig bok, vacker. Bibblan nästa, när muffinsarna är klara. Meröppet är suveränt. Mangomuffins också. Nu har vi fikat och jag har ett antal än så länge förmodat läsbara böcker invid min fåtölj.

Det är redan söndag, med välbehövligt regn. Eftersom vi har förtidsröstat nere i byn behöver vi inte gå ut över huvud taget idag. Känns så just nu, en inomhusdag i värmen. Lite Keso med svart vinbärssylt till frukost, bröd slutar jag allt mera med. Te vill jag fortfarande ha. Kaffet får vänta till fram på förmiddagen, och det är snart ser jag när jag slänger ett öga på klockan. Vart tar tiden vägen?

Har skummat media och FB. Påven lär ha jämfört abort med beställningsmord. KD spelade ”Alabama” före partilederskans tal. Och Åkesson och Björklund var likadant klädda i mörkblå skjorta och chinos – möjligen inte någon anmärkningsvärt originell klädsel… Nederländerna har sagt nej till högerextremism i någon form, jag läste bara rubriken. Trots allt tjafs, och sverigedemokratiskt tafsande, blir det intressant att småningom ta del av valresultatet.

Sover dåligt om nätterna, drömmer och glömmer. Pratar med mig för att få mig ur sängen när det är dags för Molly att gå ut. Därefter är det ju lika bra att stanna kvar uppe, så då börjar frukostförberedelserna. Äggkokning till fd maken, etcetera. Viktigt med rutiner numera för hans del, några nyheter eller kreativitet finns det inte utrymme för längre. Samma sorts bröd varje morgon, samma påläggskorv, samma marmelad. Morgonpillren, varefter kvällspillren ska läggas i mosters lilla saltkar som fungerar som pillerburk för de piller som ska ätas. Övriga ligger i dosetten, som fylls på för två veckor varje söndag. Senare idag alltså. Senare ska jag också komma fram till vad som ska ätas till middag…

food knife fresh fruits

Photo by Pixabay on Pexels.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s