Krånglig melankoli

Livet då, med mannen min och efter mannen min, före hans död. Det livet tränger sig på just nu. Delar av det drömmer jag om nätterna, minns och gläds, minns och sörjer. Samtidigt har jag ett liv också nu, varje dag. Utan mannen min, men med omsorg om mig, fd maken och Molly. En liten värld som ändå kräver sitt. De levande sönerna får klara sig på egen hand. Mats pratar jag med, på något sätt, varje dag.

Ofta behöver jag något jag inte har här. Det jag saknar finns antingen i fd makens lägenhet i stan, eller hemma hos mig. Just nu vill jag ha skrivaren här, och den i Sumpan är lättare än min. Å andra sidan finns hela mitt utskrivna manus därhemma, jag behöver det också för att få överblick just nu. Och på tisdag ska Molly bli av med sin långhåriga päls, det måste också in i logistiken. Livet är krångligt.

Fysisk, rumslig ensamhet behöver jag också, för att kanske få gjort det jag må göra med manuset. Lättare att skriva än åstadkomma. Den andra sortens ensamhet, den inre, är med mig utan att jag gör något. Som alltid, en ständigt närvarande och oomkullrunkelig grund för min tillvaro. Kanske allas.

Vill inte tända en lampa mitt på förmiddagen, men börjar inse att den skulle göra tjänst. Lite artificiellt ljus kanske får melankolin att flytta på sig. Mangomuffins och kaffe fungerar förmodligen också. Måste testa. Nu.

blur clean clear close up

Photo by Pixabay on Pexels.com

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s