Blåst idag igen

Agnes har varit nyttig, tvättat fem fönster på utsidan. Sopkvastens skaft fick fungera som fönsterskrapeförlängare. Hon drog upp nässlorna vid pumphuset också, när hon ändå var i gång.  En hel del rötter följde med, många blev säkert kvar.

Det blåser även idag, är riktigt kallt i skuggan. Solen gör det hela lite bättre. Molly ligger platt på mage i solen vid Agnes fötter. Lite ovant är det nog att vara utan sin värmande päls. Aspsnön verkar vara på väg bort, inte lika mycket idag som tidigare.

I kväll kommer yngste sonen hit, den äldste semestrar i Albanien och firar där sin födelsedag i morgon. Ungefär nu för femtiofem år sedan började han tala om att han ville komma till världen. Sedan tog det ett dygn till…

Dags att leta lä. Vid lillhuset, med en annan skogsutsikt.

Med solglasögon på syns ingenting på skärmen. Spelar nog ingen roll. Fingrarna gör det de ska ändå, om bara hjärnan vill hänga med. Hon tog med sig hörlurarna ut, i förhoppningen att kunna lyssna till musik. Går inget vidare, hon sitter antagligen för långt ifrån routern. Eller så.

74856

6-8

Mollys bidrag till texten… Hon tröttnade på att ligga bredvid, och ville upp i Agnes knä.

Vinden är inte riktigt pålitlig, den vrider och vänder sig, men är stillsammare här än annanstans. Agnes flyttar på sig igen, går in en stund och vilar ögonen.

Det blir torskrygg med äggsås och färsk potatis (inte svensk) till middag. Sonen ska mötas vid fd kiosken ungefär kvart över sex. Det har varit en solig dag, med emellanåt lite för påtaglig vind. Har varit ute större delen av dagen. Skönt, längtar efter att kunna sitta ute och äta middag. Eller frukost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s