Färgrik natur

Har varit hemma hos mig en dag och kväll, nu tillbaka hos fd maken. Som åt smörgåsar till middag igår, i stället för att värma den mat som fanns i kylen… Nåja, han svalt inte. Molly jagar små svarta myror, en vacker frisk räv gick just förbi på altanen utanför huset. Molly hann inte uppfatta det, räven verkade lite för van vid människor. Den stannade, stod kvar och tittade på mig och fortsatte så lugnt bortöver granntomten. Gillar inte alltför ”tama” rävar. Skönt att den inte var skabbig.

Naturen är plötsligt så färgrik – tjärblomster i massor, prästkragar som börjar komma, liljekonvaljer, midsommarblomster – allt på en gång. Och grönt i alla gröna nyanser som finns, och lite till. Det är en fröjd att se allt detta, om än från bilen på väg hit och dit.

Förra veckans kanelbullar från Stavsnäs hembageri var oväntat goda, tror de smakade smör. Köpte sådana idag också, de var inte alls lika goda, lite ofärdigt gräddade och nästan lika tråkiga som typ ICA-bullar. En chans till ska de få. Kanske i morgon när jag ändå måste åka och lämna den bok som beställts på Bokbörsen, glömde det idag när jag for förbi. Då kan jag passa på att besöka biblioteket också, och lämna tillbaka romanerna om Patrick Melrose. Ids inte läsa dem, blir alltför illa berörd av engelsk så kallad aristokrati och dess avarter.

Har beställt hundmat som levereras hit ut (hoppas de hittar). 12 kg, skottkärran kommer att gnissla värre än någonsin på vägen upp till sommarhuset. Men det är onekligen bekvämt att få hundmaten levererad och slippa bära hem många mindre påsar, och ibland glömma att maten är slut.

Jag redigerar mitt manus, vaken och sovande. Drömmer om det på nätterna, skriver ut och stuvar runt. Bryter av med att läsa ändringar i en kunds manus, hen har förmodligen nätter som liknar mina vad gäller drömliv.

Tog med burken med kokosolja hemifrån. Enligt hundaffären i byn är det bra mot fästingar, så nu doftar både Molly och jag kokos. Hon har för säkerhets skull också ett fästinghalsband (som hon inte gillar). Än har jag inte hittat några fästingar på henne – eller oss tvåbenta.

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Färgrik natur

 1. bergalott skriver:

  Har också kokos hemma men inte kommit så långt att applicera det på vare sig mig eller Bamse. Annars finns massor med hemmfix har jag sett på en liten sajt jag är med på om pudlar. Går tydligen att joxa ihop trollbrygder av vad skog och mark kan uppbringa.
  12 kilo hundfoder. Jösses. Tur att Bamse är liten i maten för en påse på två kilo räcker i säkert tre månader men då ska jag erkänna att han får äta sånt som jag äter – också.
  Kram

  Gillad av 1 person

 2. beskrivarblogg skriver:

  Molly får inte ”vanlig” mat alls, enbart sitt foder (och torkad blodpudding i tärningar, men det tycker hundkunnigheten i byn är för mycket både salt och socker i) – 12 kg räcker ändå rätt länge, och är en sort som inte gör henne tjock… Såg att jag köpte det som nu är slut i januari. Kram på er!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s