Vackert försummat

Hemma hos mig. Runt huset är gräset högt, den stora gräsmattan håller killarna på gården efter. Mitt höga gräs och min övervuxna rabatt syns inte från vägen och får därmed vara ifred. Pionerna har slagit ut, en är rosa och den andra djupröd. Vackra. Jag plockar nerblåsta grenar och kvistar, drar bort lite gamla tulpanblad – gräset får vara, insekter mm till glädje kanske.

Kaprifol och aklejor borta vid tvättstrecket, gräslök som blommar på berget, lite mandelblom också. ”Trädruinen” fungerar också i år som klätterställning för en mager kaprifol. Här ser vackert försummat ut…

Idag kom en glad ung man och hämtade det bord jag inte längre behövde. Han hade nyss flyttat till egen lägenhet, och ”åkte omkring och fick saker gratis” – härlig idé tycker jag. Han ville ha möbler som varit med ett tag, inte nya, trista, lika alla andra. Jag gladdes åt hans energi. Nu har jag flyttat kvarvarande möbler hit och dit och har ett ”nytt” vardagsrum. Fd maken provsitter soffan på ett annat ställe än tidigare. Vill ha flera vackra gamla trasmattor.

20190611_122918.jpg

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vackert försummat

  1. Viveka Seborn Roger skriver:

    Vackert försummat …. det låter väldigt härligt..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s