Skjuta upp

Försöker hitta ro att skriva en stund, men inser att det inte fungerar. Öppnar jag ytterdörren för att få in lite luft i huset, så smiter hunden ut och försvinner. Kommer oftast tillbaka relativt snart, ibland medförandes orolig granne som leder henne hem… Nu kom hon utan granne.

När hon då får sin belöning i form av några små fyrkanter av torkad blodpudding, ser jag att den är nästan slut. Dags att skära och torka mera. Och så är det snart fikadags efter frukosten. Och vad ska vi ha till middag idag, finns det något i frysen? Tonfisk och potatisgratäng (färdig från Lidl, bäst är den med svamp), plus stekta champinjoner. Kanske till och med Karl Johan om jag går ut i skogen.

Så där håller jag på, gör allt möjligt annat än skriver. Kallas för procrastinering med ett fint ord, som jag lärt mig sedan jag började skriva någotsånär regelbundet. Det lär drabba alla skrivande människor. Här är kloka ord om detta:

”Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 jan. 1972.” Författaren Fritiof Nilsson Piratens gravsten.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s