Ved och böcker

Har börjat klyva veden från landet, som behöver torka ett bra tag. En vindfälld tall som sonen sågat upp. Har också tömt den stora säcken med spillvirke som jag fått till vedboden av förvaltaren här på gården. Det skulle annars ha hamnat i en container och försvunnit. Nu kan jag elda med det när det blir kallt. Och jag har lastat ur bilen den ved jag tog med från ”landet”, färdig, torr och lagom stor. Det blir bra.  I morgon lite fortsatt klyvande, sedan kommer syrran och då blir det annat av. Prat till exempel.

Har just nu en soffa full med böcker, från en vän som rensat i sitt bokförråd. Jag har bara börjat lägga in böckerna på Bokbörsen, men småningom ska de dit. Allihop. Eller de flesta, några hamnar på bibliotekets ”återbrukshylla”, några vill jag läsa först.

aged antique book stack books

Photo by Pixabay on Pexels.com

Jag är tacksam för att jag fick dem (och hade plats i bilen, ovanpå all veden). Sonen och hans vän ska bo här ett tag om någon vecka, de blir glada över kanske olästa böcker.  Och de som ligger i soffan behöver de inte vara noga med att lägga tillbaka där de togs.

Har tvättat lakan och bäddat rent i gästsovrummet. Nu är kroppen lätt mör, och vill vila.

Det är tomt utan Molly. Hennes ursprungliga matte och lillmatte tar hand om henne när jag far ner till Göteborg för Bokmässan i september. Natten mellan torsdag och fredag (då mässan öppnar) delar jag rumt med Ewa Å på Ordberoende förlag, tacksam för hennes generositet. Men jag behöver sova under tak även natten mellan fredag och lördag. Alternativt åka sent tåg till Stockholm… Jag lägger ut en fråga på Facebook, kanske någon kan låna ut en säng.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s