Glad på måndagskvällen

Idag är det en annan luft utomhus, lite härligt svalare och lite vind. Sol ändå, men inte så stekande het som de senaste dagarna. I förmiddags försökte jag handla lite som saknades i affären i byn – men det var tomt i glassdisken, ingen Indian Tonic, ingen finsk påläggskorv till före detta maken. Mjölk och fil fanns, liksom Bregott och ägg. ”Sommargästerna” tömmer butiken så här års, och vi hör förstås till dem – även om vi har huserat här i snart sextio år. Mest under sommarhalvåret idag, men när barnen var små var vi här så gott som varje helg året runt. Det är länge sedan.

Min vinteröverlevda pelargon har kommit igång igen med många blommor. Den tog ett par veckors vilopaus nyligen, efter att ha blommat hela våren. Persiljan (ursprungligen butiksinköpt, inte avsedd att odla) frodas, liksom gräslök och timjan. Eftersom butiken inte hade någon stenbitsrom, blir det örter i gräddfilen till den rökta laxen och färskpotatisen, som utgör måndagsmiddagen.

Som var god, uppäten nu och tillbehören diskade av före detta maken. Nu är tvätt intagen, fönster och dörrar stängda, och himlen mörknar. Det ser ut som om regnet kanske kommer till natten. Molly ligger i sin bädd efter att ha bökat runt så att dynan är halvt ovanpå henne, men kudden därunder fortfarande under.

Är så glad, den enda sondotter vi har kommer hit ut på lördag! Har saknat henne.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s