Gustavsberg T o R

Har just återvänt efter inköpsresa. Till Gustavsberg, för besök på apotek, systembolag, grönsaksståndet utanför Rusta (gotländsk potatis, så himla god och fina jordgubbar) och ICA Maxi. Det senare tar nästan kål på mig. Sedan visit på biblioteket i Björkås/Djurö på hemvägen. Bilen var fullastad (inklusive Molly i sin bur) och är nu tömd med yngste sonens hjälp, och allt inplockat. Molly släpptes lös.

Försöker lösa ett supersvårt sudoku, lyckas inte. Hjärnan behöver mera tid på sig än resten, för återhämtning.

Releasedatum av Free spin är 5 september, meddelar förlaget. Plats och tid bestäms och meddelas senare. Den 6 ska jag fixa mat till sonens födelsedagskalas (måttliga mängder tror jag) och den 7 blir mitt hem förhoppningsvis fyllt av glada släktingar.

Den goda gotländska potatisen är skrubbad och fin och väntar på att kokas med färsk dill, äggen är klara och ska blandas med gräddfil och örter, lite rödlök. Torsken ska kokas upp och sedan få ligga där i sin buljong och bli klar på alldeles egen hand, utan mera kok. Jordgubbar (årets sista?) till efterrätt.

Dessförinnan ett glas vin till kokerskan. Hon har gjort sig förtjänt av det idag. Morgonens väckning av en med all rätt kissnödig hund sitter fortfarande i, som en tyngd bakom allt annat. Eller om det är ”somna-om-andet”, det är aldrig skönt att vakna ifrån, med eller utan hund. Ute är det nu lite velig sol, vind och diverse moln, men varmare än i morse, runt 15 grader. Ganska skönt efter all värmen. Grannens döttrar använde dagen till att åka på spa här på Djurö, tror jag ska följa deras exempel någon dag.

black and brown brush on saucer

Photo by Daria Shevtsova on Pexels.com

Det är möjligt att det ser så här ut på något spa i världen, tror inte på att det gör det på Djurönäset dock…

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gustavsberg T o R

  1. Karin skriver:

    Så spännande med din bok! Grattis!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s