”Inte ens gifta längre”

Är här igen, hos före detta maken och yngste sonen, på landet. Ett dygn hemma hos mig, mest för att samla ihop böcker som beställts på Bokbörsen.

Har gjort två olika potatissallader idag, med god gotländsk potatis. Plus Mamma Scans köttbullar som heter ”kylda köttbullar”. Förstår inte matspråket. Gör inget, de var klart ätbara ihop med lätt kokta färska morötter. Efterrätt sorbet av kaktus och citrus, anskrämlig färg men god smak. Middagen åts ute, sonen har diskat.

Det är mörkt och ganska varmt, klockan är kvart över nio. Molly har badat hos vännen ute på Överby, vi for dit för en snabb kopp kaffe på eftermiddagen. Länge sedan sist. Jag ”gnällde”, som senaste gången vi sågs… More of the same. Hon får mig att åtminstone inse att det är så det är, eller så jag gör, eller hur det nu kan vara. Hennes alternativ till hanterande av mitt liv just nu förkastas, men ligger där och tickar lite lätt. Något behöver jag ju göra, för att åtminstone ibland tro att jag också har ett eget liv.

”Ni är ju inte ens gifta längre.” Nej, det är vi inte, och för mig har det inte ett dugg med någonting att göra. Ingen skillnad. Skulle inte vara det för honom heller, om det vore tvärtom alltihop.

closeup photo of cactus plants

Photo by Madison Inouye on Pexels.com

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s