Kantareller och skräpiga blåbär

Söndagskväll, yngste sonen är på hemväg, huset är tyst medan före detta maken ser på teve med hörlurar på. Plockade kantareller idag, torra men goda stekta till ugnsrostad klyftpotatis och entrecôte med vitlökspersiljesmör. Ost efteråt. Hade bärplockaren med mig i skogen och kom hem med någon deciliter skräpiga blåbär. Inte värt besväret.

Vår sondotter var här igår, det var härligt att se henne. Det blir alltför sällan, alla barnbarnen har sina liv och dagar fyllda av allehanda. Till helgen nu kommer äldste sonen med familj hit för att fiska kräftor, då far jag och Molly hem till Sundbyberg. Husen här på landet blir bebodda utan oss, och  yngste sonen och hans vän  bor i mitt hus på Addarsnäs.

Det är ett farliga pusslande att få allt att fungera, än här och än där.

Fick två överkast av grannfrun idag, de kan passa på mina fläckiga soffor därhemma. Det är intressant att märka hur jag numera inte har några som helst bekymmer med att tacka och ta emot om någon vill ge mig något. Beror inte enbart på min svaga ekonomi, tror faktiskt att det också är en långsam förändring mot mindre konsumerande och mera återanvändande. Av allt möjligt. Inte enbart min egen förändring, förhoppningsvis större än så.

Nu är det bara tio grader ute. Har inte kollat någon väderrapport, idag har det varit soligt men lite smygande kallt i vinden. Skogen behöver regn, mycket regn. Tror inte jag någonsin har hittat så torra kantareller. Eller inte hittat någonting annat i ätbar svampväg. Karl Johan missade jag helt, den kom alldeles för tidigt. Svart trumpet har inte visat sig ännu, rynkade tofsskivlingar har jag bara hittat ett par stycken för någon vecka sedan. Inte ens några ilsket röda oätliga kremlor syns i markerna.

5 september är utgivningsdatum för min bok på Ordberoende förlag. Free spin – berättelsen om mitt spelmissbruk.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kantareller och skräpiga blåbär

  1. bergalott skriver:

    Länge sedan jag plockade någonting 😀
    Men ååå,,. vad roligt med födseln efter så mycken vånda. Tummen upp för ljuset!
    Morgonkram ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s