Ljus och mörker

En dag när jag emellanåt kände igen min före detta man, skymtade den han varit (och är fortfarande även om det inte märks alla dagar). Han har njutit av solen, suttit ute mest hela dagen. Nu undrar han som vanligt om jag vill titta mera på teve – jag har inte tittat alls på teve på länge, och definitivt inte ikväll. Men den frågan kommer varje kväll innan han stänger av apparaten och hänger upp hörlurarna på laddning. Känns som en liten uppmärksamhet, en vänlighet.

Himlen är fortfarande ljus bakom de mörka tallarna utanför fönstren. Ingen vind som rör några grenar. Tyst, delvis därför att hörapparaterna ligger bredvid mig på tevagnen med skrivare, böcker, pennor och skrivböcker. Och ett glas rosé, Fumée Blanc. Molly ligger i sin bädd vid mina fötter. Snart ska jag också gå till sängs, flytta hennes bädd till mitt rum, rulla ihop mattan här i rummet ifall hon blir kissnödig mitt i natten… Släcka lamporna. Göra kväll.

Kanske fortsätta läsa lite i New Forest av Josefine Klougart,  översatt från danskan. Boken är vacker, men jag inser att den är för tjock för läsning i sängen. Den får vänta till i morgon. Jag tror ofta att jag vill läsa när jag lagt mig, men så bara ligger jag där, och efter en liten stund åker glasögonen av och hamnar i bokhyllan bredvid sängen. Läsningen finns kvar nästa dag. Om jag gör det.

DSC00905

kvällshimmel

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s