Snart har jag en bok i handen

Grå tisdag, tänder taklampan till frukost. Tog in tvätten i huset, den lär inte torka utomhus, ens om den står under tak. Bra med blötan för svamp i skogen dock.

Har fixat tågbiljetter till Göteborg och Bokmässan. Åker ner tidigt fredag morgon alldeles i slutet av september och hem sent lördag kväll. Får låna säng hos en Facebook-vän – vännerna där är inblandade i min bok ända fram till mål. Maria, Jack och Johanna fick igång mitt skrivande, Helen hjälpte mig sortera och kom med kloka synpunkter på ett mycket tidigt stadium. Och Eva bistod vid kontakten med Ordberoende förlag.

Därifrån har manuset på något konstigt sätt rullat på, och till Bokmässan lär det ha formen av en bok med stiligt omslag av Michael Ceken och jag själv fotograferad av Viktoria Davidsson. När Ewa på förlaget talade med Michael om fotograferingen hörde jag ”hon får inte skratta”. Så det gjorde hon inte, men hon har sällan känt sig så bekväm med en fotograf som med Viktoria. Det vill inte säga lite.

Jag har tillbringat sommaren med gamla minnen och alla sorters känslor. Glädje, sorg och saknad. Längtan efter det som var gott, och tacksam saknad av annat som också var, men mindre gott. Min skam tycks ha lugnat sig något, men sticker upp trynet (det är nog ett tryne) ibland. Jag förstår fortfarande inte hur det kunde hända, det som pågick under några år av okontrollerat spelmissbruk. Det gör ingen annan heller, de flesta jag talar med om detta säger just ”jag förstår inte”. Jag brukar säga att det nog inte har så mycket med förstånd att göra, spelberoendet. Det existerar i sitt eget ”land”, utanför kontrollen och förnuftet, på alldeles egna och galna villkor.

Numera har jag bommat igen om spelmissbruk och -beroende. Och jag kollar att det förblir stängt varje dag, spelar inte varje dag. Förmodligen så länge jag lever. Skriver i stället, som just nu denna regniga tisdagsmorgon, med Molly vid fötterna och före detta maken i morgonrock i soffan efter frukosten.

Free spin

UV8B0063.jpg

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Snart har jag en bok i handen

 1. Lena. skriver:

  Underbart foto jag onskar dig all framgang med boken Kram Lena.

  Gillad av 1 person

 2. bergalott skriver:

  OJ… så stilig kvinna med ögon kloka som en ugglas. Kära kära vän vad jag önskar dig all lycka med boken. Ja, med hela det som är du ❤

  Gilla

 3. beskrivarblogg skriver:

  Klok som en uggla – ibland, någon sällsynt gång – men kram och tack för välgångsönskningar! Önskar dig detsamma!

  Gilla

 4. Fredrik i EU skriver:

  Så snyggt! Kommer aldrig att glömma vår vecka i Ångermanland 2018!
  På återseende snart hoppas jag!

  Gilla

 5. Ebba Range skriver:

  Blir tårögd av glädje … så berörd. Sååå glad för din skull och alla läsarna!! Hurra & Grattis ❤

  Gilla

 6. Hatsajten skriver:

  Den boken vill jag läsa. Har dock själv inget spelberoende, aldrig haft. Men jag är intresserad av märkliga levnadsöden.

  Gilla

 7. beskrivarblogg skriver:

  Det gillar jag.

  Gilla

 8. Pingback: beskrivarblogg ger ut bok – bergalott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s